Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kalafiorowa zapiekanka po włosku"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 97
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 97
Składniki
Ziemniaki szorujemy pod bieżącą wodą i gotujemy. Odcedzamy i kroimy w plasterki. Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Mięso smażymy na oleju, dodajemy drobno posiekaną cebulę i czosnek, doprawiamy majerankiem, słodką papryką, solą i pieprzem. Koncentrat rozprowadzamy w bulionie i wlewamy do mięsa. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 10 minut.
W żaroodpornym naczyniu układamy plasterki ziemniaków, kalafior, polewamy mięsnym sosem, posypujemy startym serem i pieczemy ok. 25 minut w 200oC.
Czas przygotowania 75 minut. Cena porcji ok. 3,10 złŹródło: Rewia