Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kalafior zapiekany z serem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 1075
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 174
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 613
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 1075
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 174
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 613
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Kalafiora namocz w zimnej wodzie z solą. Następnie wyszoruj go miękką szczoteczką i opłucz.
Ugotuj warzywo na półtwardo w osolonym wrzątku lub w garnku na parze.
Duże żaroodporne naczynie wysmaruj masłem i ułóż w nim kalafiora.
Ser zetrzyj na tarce o najmniejszych oczkach. Zalej go mlekiem i wymieszaj z przyprawami oraz natką.
Polej kalafiora sosem, po czym wstaw go na kwadrans do piekarnika rozgrzanego do 180 °C. Podawaj z pomidorem.
Czas: 40 min. 1 porcja = 240 kcal.Źródło: Kurier TV