Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kalafior z mięsem i warzywami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Kalafior podziel na różyczki. Gotuj w osolonym wrzątku (ok. 20 min). Odcedź, ostudź.
Marchewki, cebulę i czosnek obierz, pokrój w kostkę. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż mięso. Dodaj koncentrat pomidorowy, podduś.
Dodaj warzywa, pomidory wraz z zalewą i keczup, duś pod przykryciem 25 min. Przypraw paprykami, solą i pieprzem. Polej kalafiora.
<strong>Czas przygotowania 50 min., ilość porcji 6, cena za porcję 2,40 zł.
Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie