Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kalafior w panierce"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 42
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 45
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 42
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 45
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 41
Składniki
Kalafiora oczyścić i ugotować (nie rozgotować!) w lekko osolonej wodzie z dodatkiem kwasku cytrynowego. Ugotowany kalafior przelać zimną wodą i podzielić na różyczki.
Każdą część kalafiora panierować w roztrzepanych jajach (doprawionych solą i pieprzem) i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju.
Podawać jako samodzielne danie z ziemniakami i zestawem surówek lub jako dodatek do dania głównego. Kalafiora panierowanego można również podać na ciepło lub zimno jako przekąskę.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień