Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kalafior inspirowany Azją"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3081
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 222
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3081
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 222
Składniki
Kalafior podzielony na różyczki gotuj ok. 10 min w osolonym wrzątku.
Cebulę pokrój w cienkie piórka. Mandarynkę obierz i wykrój z niej cienkie fileciki.
Z pozostałej części mandarynki wyciśnij sok, wymieszaj go z olejem sezamowym, miodem i jogurtem. Dodaj posiekane chili i pokrojony szczypiorek.
Kalafior wymieszaj z mandarynką i cebulą. Polej sosem i udekoruj świeżą kolendrą. Idealne danie na letni lunch.
Czas przygotowania: 20 minut 180 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień