Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kakaowy przekładaniec"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Składniki
Mąkę przesiej do miski razem z 10 dag cukru pudru oraz naturalnym gorzkim kakao. Dodaj pokrojone w kosteczkę zimne masło oraz 1 jajko. Szybko zagnieć kruche ciasto. Uformuj z niego kulę, owiń ją folią i odłóż na 60 minut w chłodne miejsce.
W tym czasie przygotuj masę. Biały ser zmiel trzykrotnie (lub użyj gotowego sera na sernik). Dodaj resztę cukru pudru i cukier waniliowy. Pozostałe jajka rozbij. Oddziel żółtka od białek. Żółtka dodaj do sera, utrzyj z sokiem i skórką z cytryny. Na koniec dodaj ubite białka, wymieszaj.
Połowę przygotowanego ciasta zetrzyj na tarce, rozsyp na spodzie prostokątnej formy. Na cieście rozłóż masę serową. Posyp resztą startego ciasta. Piecz około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st.
czas ok. 75 min; porcja – 320 kcal, cena 1,20 złŹródło: Świat kobiety