Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kakaowiec ze „ślimakiem”"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 65
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 65
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
<strong>Lucyna Stachowska z Czerwonej Wody</strong>
Oddzielam żółtka od białek. Białka ubijam z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodaję żółtka, mąkę, proszek i olej. Rozsmarowuję na blasze wyłożonej pergaminem. Piekę 15 minut w 180oC. Ciasto zwijam, studzę. Rozwijam, smaruję marmoladą i zwijam.
Margarynę ucieram z cukrem, cukrem waniliowym oraz jajkami. Dodaję mąkę, proszek, kakao, mleko. Połowę ciasta przekładam do foremki wyłożonej pergaminem. Wkładam roladę i przykrywam ją resztą ciasta. Piekę 45 minut w 170oC. Dekoruję owocami i zalewam galaretką. Schładzam.Źródło: Naj