Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kakaowiec z orzechami"
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 48
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1534
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 53
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 48
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1534
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 53
Składniki
Jajka utrzyj z cukrem, dodając po trochu obie mąki z proszkiem do pieczenia. Wlej stopione gorące masło, jeszcze chwilę ucieraj. Wsyp kakao i posiekane orzechy. Dokładnie wymieszaj.
Przełóż ciasto do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 40 minut w temperaturze 180°C.
Zamiast orzechów włoskich, które są lekko gorzkie, możesz użyć orzechów laskowych, które mają słodkawy smak. Do tego ciasta pasuje także zapach pomarańczowy lub rumowy.Źródło: Chwila dla Ciebie