Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kakaowiec z kremem"
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2182
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 135
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 142
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2182
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 135
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 142
Składniki
Margarynę rozpuść z cukrem, wsyp mąkę. Do zimnej masy dodaj resztę składników. Upiecz 2 ciemne placki. Ciasto jasne: ubij na sztywno białka, dodaj resztę składników. Upiecz biszkopt, wytnij w nim kółka.
Krem I: z mleka, cukru, mąki ugotuj budyń, zmiksuj z margaryną. Krem II: ubij jajka z cukrem. Stop czekoladę z kakao. Jajka oraz czekoladę utrzyj z masłem.
Na ciasto ciemne połóż: krem I (budyniowy) oraz biszkopt. W otwory wlej tężejącą galaretkę. Połóż krem II, nakryj ciemnym ciastem. Wstaw do lodówki.
<strong>Małgorzata Sopata z Rytra</strong>Źródło: Takie jest życie