Mąkę mieszamy z kakao i proszkiem.
Masło ucieramy z cukrem pudrem i waniliowym na puch, dodajemy jajko i ucieramy dalej.
Stopniowo dodajemy mąkę ciągle ucierając.
Gotową masę dobrze jest schłodzić w lodówce chociaż 30 minut.
Potem z masy formujemy kulki mniejsze od orzecha włoskiego i przekładamy je na blaszkę z papierem do pieczenia.
Kulki lekko spłaszczamy.
Pieczemy w 160 C od 15 do 23 minut w zależności od wielkości ciasteczek.
Po upieczeniu gorące ciastka posypujemy cukrem pudrem.
Komentarze do przepisu (6)
Tylko... Czytaj całość »
Tylko nie mów, że Zdzichu wszystkie zjadł, bo nie wytrzymam ;p
Sprawdź jak kursuje PKP,lub PKS(choć to już... Czytaj całość »
Sprawdź jak kursuje PKP,lub PKS(choć to już rzadkość)i przyjeżdżaj :)
*Przejdziesz do wersji klasycznej