Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kakaowe magdalenki są tak naprawdę moją wariacją na temat, tych małych i pysznych francuskich biszkopcików. Zachowują przy tym swój smak i aromat. Kakaowe magdalenki można wzbogacić o kawałki czekolady(ja podaję wersję bez), będą przez to jeszcze smaczniejsze. W moim domu kakaowe magdalenki znikneły w mgnieniu oka i stał się przebojem, każdego przyjęcia. Polecam!
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 113
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 262
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 113
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 262
Składniki
Mąkę i kakao przesiewamy. Masło rozpuszczamy i studzimy. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. W trakcie ubijania partiami sypiemy cukier. Następnie do jajek dodajemy mąkę i kakao. Krótko miksujemy, do połączenia się składników.Do ciasta dodajemy masło. Krótko miksujemy do połączenia składników. Magdalenki napełniamy do 3/4 wysokości foremki, wcześniej wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą(silikonowej nie trzeba smarować). Biszkopciki pieczemy około 10 minut w 180 stopniach. Studzimy i dowolnie dekorujemy.