Kakaowe kartofelki.

Kakaowe kartofelki.
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Kakaowe kartofelki zrobione ze ścinek z biszkoptów, ususzonych i rozdrobnionych, połączonych z kremem waniliowym zrobionym na bazie masła. Idealne do kawy. Polecam.

Składniki

  • suchy, rozdrobniony biszkopt 2 szklanki
  • pozostały krem na bazie masła 20 dag
  • olejek migdałowy do smaku
  • kakao 3 łyżki
  • rodzynki z nalewki 3 łyżki
  • wiórki kokosowe do posypania

Przygotowanie

  1. Krem wykładamy do miski, dodajemy sproszkowany biszkopt, olejek migdałowy i rodzynki. Wszystkie składniki mieszamy, zagniatamy ciasto. Z wyrobionego ciasta wałkujemy rulon o średnicy 4 cm, wycinamy w miarę równe kawałki z których uformujemy kulki. Na patelni prażymy wiórki kokosowe. Uformowane kulki obtaczamy w wiórkach kokosowych, układamy na talerzyku i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.

  2. Smacznego!!!

Składniki
  • suchy, rozdrobniony biszkopt 2 szklanki
  • pozostały krem na bazie masła 20 dag
  • olejek migdałowy do smaku
  • kakao 3 łyżki
  • rodzynki z nalewki 3 łyżki
  • wiórki kokosowe do posypania
Składniki