Kakaowe guziczki

Kakaowe guziczki
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
łatwe! Smaczne!

Składniki

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i zagniatamy na gładkie ciasto. Owijamy folią spożywczą i na ok. godzinę wkładamy do lodówki.

  2. Po tym czasie ciasto wyjmujemy i rozwałkowujemy na grubość około 3 mm.Wykrawamy ciasteczka.Jeśli nie mamy gotowej foremki w kształcie guzika możemy trochę pokombinować.( kółka wykrawać okrągłą niedużym kieliszkiem, w środku zrobić mniejszą foremką wgłębienie typowe dla guzików, dziurki wyciąć rurką do picia )Ciastka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w niedużych odległościach od siebie.

  3. Pieczemy w temperaturze 200ºC przez około 10 minut lub do lekkiego zrumienienia brzegów. Czas pieczenia będzie uzależniony od wielkości ciastek.

Komentarze do przepisu (4)

rosse 20 sierpnia 2012
Zabawne te ciasteczka:)do wypróbowania:)
amidalla 20 sierpnia 2012
Świetne!
aaasikkk 13 kwietnia 2014
Rewelacyjny sposób (szklanka, kieliszek, słomka) na niebanalny kształt ciasteczek. Po co męczyć się z... Czytaj całość »
Rewelacyjny sposób (szklanka, kieliszek, słomka) na niebanalny kształt ciasteczek. Po co męczyć się z dodatkowymi polewami czy posypkami, wystarczy ciekawie powykrawać kształty, by efekt był równie niepowtarzalny. Dzięki za podsunięcie świetnego pomysłu :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki