Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kakaowe ciastka z maszynki"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 160
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 186
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 320
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 55
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 59
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 160
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 186
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 320
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 55
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 59
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 160 st. C. Lekko natłuść 2 blachy do pieczenia.
Utrzyj mikserem masło i cukier, aż powstanie lekki krem. Pod koniec ubijania dodaj esencję waniliową i żółtka. Wsyp mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Wymieszaj na gładką masę.
Zrób ciasteczka długości 6-7 cm, szerokości ok. 2 cm, używając maszynki lub szprycy do wyciskania ciastek. Ułóż je na blachach do pieczenia, wyginając każde w formę podkówki. Piecz 15-20 minut.
Rozpuść oddzielnie obie czekolady. Lekko schłodź je i gdy zaczną stygnąć, polej nimi ciasteczka, robiąc na przemian białe i brązowe paseczki.
30 sztuk
zł sztuka
Czas 40 min
120 kcalŹródło: Olivia