Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kakaowe babeczki z dwukolorowym kremem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 32
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 32
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Przygotuj formę do muffinów, wkładając w otwory różowe papilotki.
Przesiej do miski mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Dodaj cukier, jajko, maślankę, masło i esencję. Wymieszaj i przełóż do papilotek.
Piecz 20 minut. Zostaw w formie 5 minut, następnie wyjmij na drucianą półkę i zostaw, aby ostygły.
Rozpuść czekoladę i przygotuj z niej serca. Obsyp je srebrnym groszkiem, zanim czekolada zastygnie.
Na krem ubij mikserem masło, dodając stopniowo cukier i mleko. Do połowy kremu dodaj odrobinę różowego barwnika. Przełóż oba kremy do jednej torebki z uciętym rogiem i wyciśnij na babeczki. Udekoruj sercami z czekolady i, opcjonalnie, różową watą cukrową.Źródło: Olivia