Kakaowa ZEBRA

Kakaowa  ZEBRA
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: madziash7
Ciasto cukrem i kakaem płynące w ustach się rozpływające

Składniki

Przygotowanie

  1. Z białek ubic pianę

  2. Utrzeć żółtka z cukrem , dodać do białek , wymieszać. Wlać oliwę oraz wodę , dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać.

  3. Odlać pół szklanki ciasta , dodać kakao , wymieszać

  4. Wlać ciasto do foremki , wierzch polać ciastem z kakaem.

  5. Piec ok 50 minut w temp. 170 stopni

Komentarze do przepisu (4)

sereberko80 21 września 2010
robię bardzo podobne, tylko u mnie to nazywa się "tygrys" :-) oryginalnie wygląda, łatwo sie je robi i super... Czytaj całość »
robię bardzo podobne, tylko u mnie to nazywa się "tygrys" :-) oryginalnie wygląda, łatwo sie je robi i super smakuje :-)
megs 21 września 2010
w moim domku tez czesto gosci "zebra" bardzo smaczne ciacho:)
brownkate 02 października 2010
moja mama robila to ciasto....pycha!!! Dzieki za przypomnienie.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki