Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kabaczkowe łódeczki"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 592
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 47
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 47
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 352
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 592
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 47
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 47
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 352
Składniki
czas 50 min; porcja – 240 kcal, cena 2,10 zł
Kabaczek oczyść starannie pod bieżącą wodą, osusz. Starszy okaz powinnaś obrać ze skóry. Przekrój warzywo na pół, wydrąż miąższ. Pestki odrzuć, miąższ pokrój w kostkę. Wydrążone wnętrze kabaczka oprósz solą.
Pieczarki oczyść, drobno posiekaj. Poszatkuj obraną cebulę. Papryki opłucz, osusz, przekrój na połówki i pozbaw gniazd nasiennych. Miąższ pokrój w kosteczkę. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła. Przesmaż pieczarki oraz cebulę. Dodaj miąższ kabaczka i paprykę.
Farsz duś 5-8 min. Dopraw solą i pieprzem. Napełnij połówki kabaczka. Ustaw je w brytfannie i podlej bulionem. Zapiekaj 30-40 min w 180 st. Ozdób ziarnami pieprzu.Źródło: Świat kobiety