Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kabaczki faszerowane pieczarkami"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27472
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1203
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27472
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1203
Składniki
Pieczarki obierz, umyj, pokrój w plastry. Cebulę i papryki pokrój w kostkę. Kaszę ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Kabaczki, jeśli małe, wydrąż, duże pokrój na długie odcinki, wydrąż.
Pieczarki podsmaż na oleju, dodaj cebulę i papryki. Smaż, aż warzywa zmiękną. Dodaj kaszę, natkę pietruszki i starty ser. Smaż, aż ser się rozpuści i delikatnie zwiąże farsz. Dopraw do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Farsz nakładaj do beczułek z kabaczka, zapiekaj kwadrans w temp. 200°C.Źródło: Dobry Tydzień