Jogurtowy puch

Jogurtowy puch
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: disgust
lekka przyjemność ;) łatwe w wykonaniu, nie drogie,

Przygotowanie

  1. Ciasto przełożyć do tortownicy i piec około 12 minut w piecu nagrzanym do 200 stopni

  2. Wiśnie wydrylować.

  3. Jogurt wymieszać z 2 łyżkami cukru. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody, dodać do jogurtu, dokładnie wymieszać,

  4. śmietankę ubić, dodać do jogurtu,

  5. Czekolade zetrzeć na wiórki i wymieszać z masą jogurtową

  6. Dużą miskę wyłożyć folią, przełozyć masę, zrównać wierzch, powbijać wiśnie i odstawić na 20 min.

  7. zastygniętą masę przełożyć na ostudzony biszkopt ( mniej więcej w taki sposób w jaki się stawia się babkę z piasku ;) )

  8. całość włożyć do lodówki na jakieś 2 godziny, dowolnie udekorować.

  9. Wiśnie można zastąpić innymi owocami lub tak jak u mnie wymieszać z bananami :)

Komentarze do przepisu (8)

roszpunka_ 31 lipca 2011
ślinka mi cieknie;) jogurtowy puch jak to pysznie brzmi;))
jagoda114 31 lipca 2011
Pysznie brzmi i wygląda bardzo apetycznie:)
irma 31 lipca 2011
Bardzo apetyczna rozpusta.D5
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki