Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na spodzie makowym z masą jogurtową. Ciasto z posypką z kawą inką, pieczone.
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 62
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Odsłon: 15
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 101
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 518
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 62
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Odsłon: 15
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 101
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 518
Składniki
spód-Zmiksować masło i jajkami i cukrem.Przesiać mąkę z proszkiem, dodać mak, olejek i zmiksować.Rozsmarować na blaszkę 30x40 wyłożonej papierem do pieczenia.Surowe ciasto posmarować marmoladą.
masa-Zmiksować jajka z białkami i cukrem, dodać jogurt i ser. Wymieszać na niższych obrotach miksera. Przesiać budynie i zmiksować. Wylać na marmoladę.
kruszonka-Zmiksować masło z cukrem, żółtkami i cukrem waniliowym. Przesiać mąkę z proszkiem, dodać kawę i zmiksować na ''gruby żwirek''. Rozsypać na placek i piec ok.50 min. w 175 *C. Po przestygnięciu posypać cukrem pudrem, kroić na drugi dzień.