Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jogurtowo-serowy puchar"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 281
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 48
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 281
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 48
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Składniki
Czas przygotowania 55 minut. Cena jednej porcji około 2,90 zł
Żelatynę zalewamy 2 łyżkami wrzącej wody i odstawiamy do napęcznienia.
Podgrzewamy śmietankę z cukrem, mieszamy, by cukier się rozpuścił. Dodajemy napęczniałą żelatynę, dokładnie miksujemy, odstawiamy do przestygnięcia.
Serek mascarpone miksujemy, dodając stopniowo jogurt, ekstrakt waniliowy i masę śmietankowo-żelatynową.
Na dno wysokich naczyń wsypujemy nieco musli, przykrywamy masą jogurtową, na masę wykładamy rozdrobnione truskawki. Czynności powtarzamy do wyczerpania składników. Wierzch dekorujemy owocami, deser ochładzamy i podajemy.
Wartość odżywcza jednej porcji 235 kcal Białko 3,2 g/Tłuszcz 11 g/Węglowodany 48 gŹródło: Rewia