Jogurtowo-kokosowy

Jogurtowo-kokosowy
> > 6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: jagoda114
Szybko się robi i szybko znika, wilgotny, nie za słodki, pyszny.

Przygotowanie

  1. Przygotować 2 wąskie blaszki i rozgrzać piekarnik. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, żółtka, ucierać. Dodać jogurt, olej, na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem i kokosem i delikatnie wymieszać.

  2. Ciasto przelać do foremek i piec ok 45 min w temp 180 st. Cukier puder zalać wrzątkiem, ucierać, dodać sok z cytryny, ucierać lukier. Zimne ciasto polukrować i posypać kokosem. Smacznego.

Komentarze do przepisu (7)

lena79 10 kwietnia 2011
Robię podobne tylko bez kokosu.
biancorossa 10 kwietnia 2011
czy próbowałaś może jogurt zwykły zastąpić greckim,bo mam taki pod ręką?:)
jagoda114 11 kwietnia 2011
Nie próbowałam, ale myślę, że też może być, smaku nie zmieni, a konsystencję ma podobną.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki