Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co prawda do sezonu jeszcze daleko, ale już dziś poleca ten smaczny, lekki jogurtowiec :)
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 72
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10514
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 96
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 72
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10514
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 96
Składniki
Masło rozpuścić z czekoladą, połączyć ze zmiksowanymi herbatnikami. Okrągłą blachę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć tam gotowe herbatniki, docisnąć do dna i włożyć do lodówki.
Serek zmiksować z miodem, Żelatynę namoczyć, a następnie rozpuścić w kąpieli wodnej. Do sera dodać jogurty i cukier, całość zmiksować. Rozpuszczoną żelatynę zahartować łyżką masy, po czym przelać z powrotem i całość zmiksować. Na końcu dodać umyte, odsączone i pokrojone owoce, delikatnie wymieszać.
Gotową masę przelać na spód i schować do lodówki, aż masa stężeje.
Owoce na galaretkę umyć i prze kilka minut podgrzewać z cukrem, po czym dokładnie zmiksować. Żelatynę namoczyć, po czym rozpuścić w kąpieli wodnej. Rozpuszczoną żelatynę przelać do truskawek i podgrzewać do całkowitego jej rozpuszczenia, ostudzić. Gotową galaretkę przelać na stężoną masę truskawkową. Schować do lodówki najlepiej na całą noc.
Wierzch można udekorować ćwiartkami świeżych owoców. Smacznego!