Jogurtowiec na zimno

Jogurtowiec na zimno
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Z warstwą z dżemem truskawkowym na czekoladowych herbatnikach. Miały być morskie fale a wyszła zębatka piły mechanicznej :D.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ciasto jest lekkie i smakuje jak wyborny jogurt z pysznym dżemem.

    Herbatniki utłukłam i połączyłam z rozpuszczoną, wyłożyłam masę do formy i ubiłam spód.

    Do garnka dałam dżem domowy z truskawek, wodę, podgrzałam i po wyłączeniu ognia dałam żelatynę i rozpuściłam ją. Dałam do formy. Gdy stężała łyżką wycięłam dookoła rowki.

    Rozpuściłam galaretkę bezbarwną w 300ml gorącej wody z dodatkowymi 3 łyżeczkami żelatyny. Dodałam do jogurtów. Masę wylałam do formy. Poczekałam, aż steżeje.

    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (35)

Maudie 08 grudnia 2019
"zębatka piły mechanicznej" Biorę i jestem na TAK!!!!! :D
Pieprzyczfantazja 08 grudnia 2019
megaaa! fajny deserek!
kucharka-amatorka 08 grudnia 2019
Świetny!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki