Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne, puszyste, mięciutkie i cudownie jagodowe :) Polecam :)
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4814
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 943
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 231
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4814
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 943
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 231
Składniki
W misce umieszczamy jogurt, jajko, cukier i mieszamy wszystko trzepaczką. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Dolewamy masło. Mieszamy. Ciasto odstawiamy na 15 – 20 minut. Następnie dodajemy jagody albo borówki i delikatnie mieszamy łyżką. Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką nakładamy niewielkie porcje ciasta. Smażymy z obu stron na złoto. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podajemy posypane cukrem pudrem. Smacznego!!!