Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jogurtowe placki z jabłkami"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 212
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8945
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 146
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 38
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 294
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 212
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8945
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 146
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 38
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 294
Składniki
Z obranych jabłek wydrążamy gniazda nasienne, jabłka kroimy w plasterki. Prószymy odrobiną cukru i przez chwilę obsmażamy na gorącej patelni.
Do miski wlewamy jogurt, wsypujemy sodę i mieszamy. Dodajemy jajko, pozostały cukier, sól, cynamon i przesianą mąkę. Mieszamy na jednolite ciasto o konsystencji gęstej śmietany.
Jabłka partiami zanurzamy w cieście, a potem układamy na rozgrzanym na patelni tłuszczu. Smażymy placki obustronnie na złoty kolor, wyjmujemy i układamy na papierowym ręczniku, by je osączyć z nadmiaru tłuszczu.
Posypujemy cukrem pudrem i podajemy. Podobne placki zrobimy na maślance, zsiadłym mleku lub kefirze.
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 2,50 złŹródło: Rewia