Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jogurtowe ciasta są pyszne ale czasem kapryśne tak było i z tym za pierwszym razem nie do końca mi wyszło takie jakie chciałam, ale było smaczne więc postanowiłam spróbować zrobić je drugi raz i tym razem się udało
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 47
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2653
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 328
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 148
Polecam.
Odsłon: 212
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 47
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2653
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 328
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 148
Polecam.
Odsłon: 212
Składniki
Masło roztopić i ostudzić. Jajka i jogurt powinny być w temperaturze pokojowej. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. .
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać. Do ubitych jajek dodawać i delikatnie mieszać naprzemiennie mąkę, jogurt i na końcu roztopione masło. Należy uważać, żeby masa z jajek jak najmniej opadła
Formę do ciasta wysmarować masłem, posypać bułką tartą i wyłożyć ciasto. Rozprowadzić równomiernie. Czekoladę posiekać w bardzo drobne kawałki. Truskawki pokroić w ćwiartki. Na cieście poukładać truskawki i posypać czekoladą.
Piec ok. 35-45 minut w temperaturze 180 st. Przed wyjęciem należy sprawdzić patyczkiem lub wykałaczką czy ciasto się upiekło.