Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, szybkie w przygotowaniu. Mocno jogurtowe
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 270
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 139
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 416
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 270
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 139
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 416
Składniki
Oddzielamy białka od żółtek. Żółtka z cukrem ubijamy do uzyskania piany.
Dodać jogurt, skrobię kukurydzianą i proszek do pieczenia, oraz aromat. Dokładnie wymieszać, aż powstanie gęsta piana
Teraz ubić białka i ostrożnie dodać do gotowej już masy. Ponownie dokładnie wymieszać.
Przelać masę do tortownicy 24 cm. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 50 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu udekorować cukrem pudrem