Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jogurtowa babka piaskowa"
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1280
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27510
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 185
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 209
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1280
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27510
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 185
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 209
Składniki
Rodzynki namocz. Mąkę przesiej, dodaj proszek do pieczenia. Jajka połącz z cukrami, ubijaj 10 minut. Stopniowo dosypuj mąkę, wlej olej, jogurt, zmiksuj. Rodzynki odsącz, obtocz w mące, dodaj do ciasta. Wymieszaj.
Formę na babkę wysmaruj tłuszczem. Wlej masę, piecz 45 minut w temperaturze 180° C. Wyjmij, wystudź. Cukier puder rozetrzyj z 2 łyżkami wody, polej nim wierzch ciasta.
Czas: około godzinaŹródło: Dobry Tydzień