Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jogurtina z owocami"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 129
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1737
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 129
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1737
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Składniki
Spód oraz brzegi tortownicy wyłożyć folią spożywczą. Pomarańcze sparzyć. Zetrzeć skórkę. Miąższ pociąć w grube plastry. Wyłożyć nimi spód przygotowanej tortownicy. Jogurt przelać do miseczki. Dodać skórkę pomarańczową i cukier puder, wymieszać.
Owoce oczyścić. Truskawki pokroić na połówki, morele na ćwiartki. Z miąższu melona łyżeczką powycinać kulki. Żelatynę rozpuścić we wrzątku. Połączyć z jogurtem.
Masę jogurtową wymieszać z owocami. Przelać do tortownicy. Schładzać kilka godzin. Udekorować owocami i miętą.
ok. 45 minut
Część jogurtu naturalnego można zastąpić serkiem waniliowym lub do masy dodać szczyptę wanilii.Źródło: Twoje Imperium