Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Składniki
Spód i brzegi tortownicy wykładamy folią spożywczą. Pomarańcze parzymy, wycieramy do sucha. Ścieramy skórkę. Miąższ tniemy w grube plasterki. Wykładamy nimi spód przygotowanej tortownicy.
Jogurt przelewamy do miseczki. Dodajemy skórkę pomarańczową i cukier puder. Truskawki kroimy na połówki, a morele na ćwiartki. Z miąższu melona półokrągłą łyżeczką wycinamy kulki.
Żelatynę rozpuszczamy w kilku łyżkach wrzątku. Łączymy z jogurtem. Masę jogurtową mieszamy z owocami. Przelewamy do tortownicy. Schładzamy przez 3 godziny. Dekorujemy owocami i miętą.
Czas przygotowania 30 minut. Cena porcji około 1,70 zł
Wartość odżywcza 1 porcji 115 kcal Białko 7,2 g/ Tłuszcz 5 g/Węglowodany 24 gŹródło: Rewia