Jeżyki z ryżu, toffi i krówek

Jeżyki z ryżu, toffi i krówek
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: mychaa
Pyszne jeżykii, fajnie wyglądają i pysznie smakują!

Składniki

  • -woreczki ryżu preparowanego, 2
  • -krówki, 20dkg
  • -toffi, 20dkg
  • -margaryna, 20dkg
  • -kakao, 1-2 łyżki

Przygotowanie

  1. Krówki, toffi i margarynę rozpuścić w garnku. Jak już wszystko będzie płynne dodać kakao i wymieszać.

  2. Do masy dodać preparowany ryż i dobrze wszystko wymieszać.

  3. Formować powstałe ciasto w kształt kuleczek, szyszek i co nam tylko wyobraźnia podpowie. Masa musi być ciepła by była plastyczna. Można sobie trochę paluszki poparzyć, ale da się wytrzymać. Masa twardnieje, więc dobrze włóżyć sobie garnek z masą do miski z gorącą wodą. Układać na blaszce lub desce, by mogły zastygnąć. Można również obtoczyć kilka w kokosie, można do środka włożyć np. szuszoną śliwkę. Jak kto lubi;-)

Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 28 listopada 2010
Mocz ręce w zimnej wodzie, to mniej parzy
qchareczka 03 grudnia 2010
ile w gramach to dwa woreczki ryżu??
Składniki
  • -woreczki ryżu preparowanego, 2
  • -krówki, 20dkg
  • -toffi, 20dkg
  • -margaryna, 20dkg
  • -kakao, 1-2 łyżki
Składniki