Jeżyki

Jeżyki
> 5-6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: tosziba2
Pyszne i bardzo słodziutkie ciasteczka z mnóstwem bakalii.

Składniki

  • 1 tubka mleka zagęszczonego słodzonego
  • tabliczka mlecznej czekolady
  • 1/4 kostki masła
  • bakalie(orzechy laskowe, ziemne, włoske, rodzynki,)
  • pokruszone herbatniki
  • biszkopty

Przygotowanie

  1. Mleko, czekoladę, masło rozpuścić w garnku i gotować przez minute mieszając łatwo może się przypalić. Dodać bakalie i herbatniki. Wsypać ich tyle, żeby masa była dość gęsta. Jak lekko ostygnie wykładać porcję łyżką na biszkopty. Wstawić do lodówki i w sumie po chwili gotowe ;-)

Komentarze do przepisu (4)

wiola1100 11 września 2010
uwielbiam jeżyki kupowanew sklepie ale twoje wyglądają równie apetycznie,koniecznie muszę zrobić,fajny pomysł
becia_leszno 23 września 2010
PYSZNE!!! zrobiłam wczoraj - mąż o mało nie pękł dojadając z garnka resztę tej mega słodkiej masy jezykowej... Czytaj całość »
PYSZNE!!! zrobiłam wczoraj - mąż o mało nie pękł dojadając z garnka resztę tej mega słodkiej masy jezykowej haha Super przepis
annawk 14 marca 2011
cudo ....
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 tubka mleka zagęszczonego słodzonego
  • tabliczka mlecznej czekolady
  • 1/4 kostki masła
  • bakalie(orzechy laskowe, ziemne, włoske, rodzynki,)
  • pokruszone herbatniki
  • biszkopty
Składniki