Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia z wiórkami czekolady, spód z ulubionych ciastek Jeżyków, pyszna masa śmietankowa oraz kolorowe galaretki.
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 102
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 740
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 826
Polecam.
Odsłon: 574
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 475
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 102
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 740
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 826
Polecam.
Odsłon: 574
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 475
Składniki
Wymiary Tortownicy: - szerokość 24 cm, - długość 24 cm, - wysokość całkowita 8 cm,
1. Galaretki (zieloną, przezroczystą) rozpuszczamy w szklance gorącej wody a niebieską w 1 ½ szklance gorącej wody. Niebieska galaretka ma całkowicie stężeć a pozostałe tylko lekko chłodzimy.
2. Masło rozpuszczamy i studzimy.
3. Ciasta jeżyki kruszymy i łączymy z masłem, wykładamy na dno tortownicy.
4. Śmietanę ubijamy, następnie dodajemy serek mascarpone i cukier puder, galaretkę przezroczystą i chwilę miksujemy.
5. Niebieską galaretkę kroimy w kostkę i łączymy z masą, dodajemy winogrona i lekko mieszamy łyżką dokładnie w celu połączenia składników.
6. Masę wylewamy na ciastka, na chwilę wstawiamy do lodówki.
7. W tym czasie robimy drugą masę, mleko wlewamy do naczynia, wsypujemy śnieżki i ubijamy. 8. Wlewamy zieloną galaretkę i chwilę miksujemy.
9. 2 czekolady ciemne drobno kroimy i łączymy z masą.
10. Masę wylewamy na masę serową.
11. Wierzch ciasta dekorujemy startą na tarce czekoladą biała oraz ciemną. 12. Ciasto gotowe. Smacznego.