Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jarzynowa potrawka z czerwoną fasolą"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 66
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 275
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 255
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 66
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 275
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 255
Składniki
Cukinie oczyść, odetnij końce, resztę pokrój w grubą kostkę. Marchewki obierz, pokrój w półplasterki. Papryki rozetnij, usuń gniazda nasienne, strąki pokrój na kawałeczki. Cebule obierz, posiekaj. Pomidory umyj, usuń pestki, miąższ potnij na kawałki. Fasolę opłucz na sitku pod bieżącą wodą, osącz.
W garnku rozgrzej oliwę, zeszklij na niej cebule. Dołóż marchewki. Smaż kilka minut. Podlej odrobiną wody i duś przez 5 minut. Dodaj papryki i cukinie. Duś jeszcze 10 minut.
Pod koniec duszenia dołóż pomidory, fasolę oraz roztarte ząbki czosnku. Gulasz przypraw do smaku tymiankiem, solą i pieprzem. Gotowe danie udekoruj gałązkami natki.Źródło: Tina