Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jarzynki z żółtkiem - po 7. miesiącu"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 16
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 17
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 16
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 17
Składniki
Warzywa dokładnie wyszoruj pod bieżącą wodą, obierz, a następnie ponownie opłucz.
Tak przygotowane jarzyny włóż do około 300 ml wrzątku i gotuj do miękkości.
Jajko umyj w gorącej wodzie, sparz wrzątkiem, a następnie ugotuj na twardo. Oddziel żółtko od białka.
Pół żółtka dodaj do ugotowanych warzyw i zmiksuj wszystko na idealnie gładką papkę.
Zagotuj ponownie danie.Źródło: Mam dziecko