Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jarzynka z dyni do obiadu"
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5921
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 89
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 59
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5921
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 89
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 59
Składniki
Połówkę dyni pokrój w plastry. Usuń nasiona. Dynię ułóż na pokrytej pergaminem blasze. Pół kostki bulionowej pokrusz, rozpuść w szklance wrzątku, skrop dynię. Piecz w 180 st. 25-30 minut. Wyjmij i przestudź.
W rondelku rozgrzej masło, wsyp mąkę. Przygotuj jasną zasmażkę. Cały czas mieszając, powoli wlewaj mleko. Gdy sos zgęstnieje, zdejmij go z ognia. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dynię obierz, pokrój w kostkę, wymieszaj z sosem. Ozdób ziołami.
czas ok. 50 min; porcja – 280 kcal, cena 1,20 złŹródło: Świat kobiety