Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 69
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2210
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 146
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 69
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2210
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 146
Składniki
Serca karczochów przełóż na sitko i pozostaw tak, aż ociekną z zalewy. Pomidorki umyj, wytrzyj, pokrój na połówki. Liście sałat opłucz, osusz, porwij na mniejsze kawałki. Przygotowane warzywa wymieszaj w miseczce z oliwkami.
Ocet utrzyj z solą, pieprzem i cukrem. Dolej 5 łyżek oliwy. Ubij trzepaczką gęsty sos. Fetę pokrój na 4 plasterki. Obtocz je w mące. Potem panieruj w jajku roztrzepanym w mleku oraz w bułce tartej.
Pozostałą oliwę rozgrzej na patelni. Włóż sznycle z sera. Usmaż je na złoty kolor z obu stron. Sałatkę polej sosem. Podawaj ze sznyclami. Jako dodatek serwuj, np. gęsty dip pomidorowy.
Mąkę pszenną można zastąpić kukurydzianą. ok. 25 min. 1 porcja zawiera ok. 560 kcal. Ok. 3,70 zł za porcję.Źródło: Tina