Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jarska zapiekanka ziemniaczana"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1745
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1745
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Składniki
Ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą, wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj w mundurkach niemal do miękkości (ok. 15 minut). Następnie odlej je, ostudź, obierz, a potem pokrój w plastry.
Główki brukselki oczyść, opłucz i ugotuj na półmiękko w posolonej wodzie. Mrożonej brukselki nie musisz wcześniej rozmrażać. Tuż przed końcem gotowania dodaj oczyszczoną i pokrojoną w plasterki marchew. Warzywa odcedź na sicie, przestudź.
Jajka roztrzep razem z mlekiem i wymieszaj z kwaśną śmietaną. Powstały sos dopraw do smaku przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem oraz odrobiną świeżo startej gałki muszkatołowej.
Brytfannę natłuść. Warstwami układaj ziemniaki, brukselkę i marchew. Każdą warstwę lekko posól i popieprz. Całość zalej masą jajeczną, posyp startym serem.
Piecz w temp. 180 st. ok. 25 minut. Ozdób natką.Źródło: Świat kobiety