Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwaga, uwaga! To nie żart, one naprawdę są takie puszyste!!!
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6051
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 94
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 63
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6051
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 94
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 63
Składniki
Oddziel białka od żółtek. 4 łyżeczki mleka dodać do żółtek, dobrze wymieszać. Dodać mąkę przez sitko, wymieszać. Dodaj ekstrakt (jak nie masz to pomiń ten krok).
Ubić białka (jak masz mikser to na średnio-wysokich obrotach). Podziel cukier na trzy razy. Gdy pojawią się bąbelki dodaj 1/3 cukru. Następnie wymieszaj. Dodaj drugą 1/3. Gdy będzie widoczna konsystencja dodaj ostatnią 1/3.
Dodaj 1/3 bezy do żółtka i dobrze wymieszaj. Następnie dodaj 2/3 bezy. Wymieszaj.Wlej do rękawa. Kropelkę oleju rozsmaruj na patelni na średnim ogniu. Wyciśnij ciasto na patelnię. Piecz 5 minut po każdej stronie.