Jak zrobić masę krówkową kajmak z mleczka skondensowanego słodzonego

Jak zrobić masę krówkową kajmak z mleczka skondensowanego słodzonego
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
zapraszam na mój blog i YouTube kanal Slodki Smak Pasji po wiecej inspiracji!

Składniki

  • 1 puszka mleczka skondensowanego slodzonego

Przygotowanie


  1. Puszke mleczka wkladamy do garnka i cala zalewamy woda.

    Mozemy zdjac wczesniej etykiete.

    Nastepnie doprowadzamy do wrzenia i na malym ogniu gotujemy przez ok.2,5 godz.

    Podczas gotowania puszka musi byc caly czas pokryta woda,jesli wody wyparuje to dolewamy.Po 2,5 godz.odstawiamy na bok do calkowitego ostygniecia.

    Nastepnie wyciagamy puszke i wody i gotowe.

    Kajmak jest gotowy do uzycia lub mozemy go przechowywac w suchym miejscu,data spozycia jest taka sama jak mleczka skondensowanego.

Składniki
  • 1 puszka mleczka skondensowanego slodzonego
Składniki