Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jajka z pastą łososiową"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 581
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 133
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 140
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22719
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 581
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 133
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 140
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22719
Składniki
Jajka włóż do lekko posolonej wody. Poczekaj, aż woda zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem przez 8–10 minut.
2. Ugotowane na twardo jajka przestudź, polewając zimną wodą, następnie obierz ze skorupki, zetnij wierzch, formując dekoracyjny brzeg albo przetnij jajka wzdłuż na pół. Ostrożnie wyjmij żółtka, uważając, by nie uszkodzić białek.
Wędzonego łososia potnij na kawałki. Wrzuć do malaksera. Dodaj śmietanę (ew. twarożek). Zmiksuj na gładko. Masło utrzyj mikserem na puszystą, jasnokremową masę. Ucieraj dalej, kolejno dodając żółtka, aż wszystkie dobrze się połączą z masą.
Do masy maślano-żółtkowej dołóż rybę zmiksowaną ze śmietaną. Przypraw do smaku sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem. Farsz przełóż do szprycy cukierniczej z końcówką w kształcie dużej gwiazdki. Wyciśnij spore porcje farszu w wydrążone białka.
Gotowe jajka udekoruj kawałeczkami czerwonej papryki i szczypiorku oraz czarnymi i zielonymi oliwkami.
Czas przygotowania: 30 minut. 1 porcja: 370 kcal. Cena porcji: 1,10 złŹródło: Tina