Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jajka z łososiowym kremem"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 164
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 185
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 164
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 185
Składniki
35 min • Porcja 150 kcal • Koszt porcji ok. 5 zł • Przepis na 6 porcji.
Jajka gotuję na twardo w osolonej wodzie. Obieram i odcinam 1/3 jajka. Wydrążam łyżeczką żółtka. Połowę łososia kroję w kostkę, dodaję żółtka, majonez, serek, sól, pieprz i miksuję. Przekładam farsz do szprycy i wyciskam do białek.
Dekoruję kawałkami oliwek, papryki i natką pietruszki. Układam czubki białka jako kapelusze. Jajka podaję na sałacie. Resztę łososia zwijam w ruloniki i napełniam pozostałym farszem.
Szybko się je robi. Polecam nie tylko na święta, ale i na wiosenne kolacje. Magdalena Kaczmarek z PoznaniaŹródło: Kobieta i życie