Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jajka nadziewane pieczarkami"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 278
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 258
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 278
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 258
Składniki
30 min • Porcja ok. 120 kcal • Koszt porcji ok. 1,80 zł • Przepis na 7 porcji.
Jajka gotuję na twardo, studzę i obieram. Przecinam, wyjmuję żółtka i rozgniatam je widelcem. Pieczarki i cebulę kroję w kosteczkę i podsmażam na oleju. Natkę siekam.
Do żółtek dodaję ostudzone pieczarki, natkę, musztardę, łyżkę majonezu, doprawiam solą, pieprzem i papryką. Mieszam.
Farsz nakładam do białek i kładę na nim po ok. pół łyżeczki majonezu, posypuję natką i startymi rzodkiewkami. Serwuję z wędlinami i pieczywem.
Idealne na świąteczne śniadanie w rodzinnym gronie. Bernadeta Potocka z JasłaŹródło: Kobieta i życie