Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jajka faszerowane: pastą z awokado, musztardą, borówkami"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5043
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 892
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5043
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 892
Składniki
ok. 40 minut • Porcja 320 kcal • Koszt porcji ok. 3,80 zł • Przepis dla 6 osób
Jaja ugotuj na twardo, zalej zimną wodą. Obierz i przekrój wzdłuż na połówki. Żółtka wyjmij i rozdziel na dwie części. Zrób trzy rodzaje farszy.
Farsz z awokado: Zmiksuj na gładki mus połowę żółtek, obrane i pokrojone awokado, czosnek, parmezan, osuszone listki szpinaku, oliwę i sok z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Mus przełóż do szprycy cukierniczej i napełnij nim cztery połówki białek, tworząc spiralki.
Farsz z kurkumą: Utrzyj na jednolitą masę drugą połowę żółtek wraz z musztardą, kurkumą i majonezem (lub gęstą kwaśną śmietaną). Dopraw do smaku solą i pieprzem. Farszem napełnij kolejne cztery połówki białek.
Farsz z borówkami: Kremowy twarożek wymieszaj z borówkami (mogą być z konfitury) i zmiksuj. Jeśli chcesz, żeby nadzienie miało intensywny różowy kolor, możesz dolać łyżkę koncentratu barszczu. Dopraw do smaku solą, pieprzem i ewentualnie szczyptą ostrej papryki. Nadzieniem napełnij pozostałe białka.
Jajka podawaj na sałacie, ozdobione listkami świeżych ziół (natka, koperek, bazylia).Źródło: Kobieta i życie