Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jajeczny kogucik po 2 roku życia"
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 30
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 271
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 126
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 30
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 271
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 126
Składniki
Ugotuj na twardo 1 jajko, obierz i zetnij koniec, by stało. 2. Umytą paprykę pokrój na trójkąciki i ułóż na szczycie jajka, aby przypominały koguci grzebień. 3. Z jednej strony jajka zrób z papryki dziób, a z pietruszki oczy. 4. Z kilku gałązek zieleniny zrób ogon i wetknij go w jajko po przeciwnej stronie niż dziób. 5. Surowe jajko rozetrzyj z białym serem i masłem. Dopraw solą. 6. Z masy uformuj jajeczka. Obtocz je w posiekanej zieleninie i ułóż dookoła kogucika, tak by tworzyły wianek.Źródło: Mam dziecko