Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jajecznica na parze po 11. miesiącu"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7098
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 159
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 348
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7098
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 159
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 348
Składniki
Jajko dokładnie umyj pod bieżącą wodą. Sparz je wrzątkiem, a następnie wybij na posmarowany masłem talerzyk.
Mleko modyfikowane rozpuść w przegotowanej i przestudzonej wodzie – zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Dodaj je do jajka i wymieszaj.
Zagotuj w garnku trochę wody. Umieść talerzyk z jajkiem nad wrzątkiem. Zaczekaj, aż jajko zetnie się wystarczająco.
Szczypiorek umyj i posiekaj. Posyp nim jajecznicę.Źródło: Mam dziecko