Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jajeczne pisklaki"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 53
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 105
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 53
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 105
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Składniki
Jajka ugotuj na twardo w wo dzie z dodatkiem łyżki octu lub soli (dzięki temu nie popękają). Gotowe ostudź i obierz.
Małym nożykiem wytnij zygzak wokół górnej części jajka i delikatnie wyjmij żółtko.
Groszek ugotuj w osolonej wodzie, a następnie zmiksuj przy pomocy blendera. Wymieszaj go z żółtkiem i majonezem, a następnie dopraw solą oraz zmielonym pieprzem.
Nałóż masę do rękawa cu kierniczego i wyciśnij rozetki prosto do wydrążonych białek.
Nałóż pisklakom kapelusze. Dziubek wykonaj z papryki, a oczka z ziarenek pieprzu.
30 min
Stopień trudności: łatwe
Kalorie: 180
<strong>Sandra Siebert z Lubonia</strong>Źródło: Super TV