Jajeczne babeczki

Jajeczne babeczki
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: nick
Jajeczne babeczki

Składniki

  • CIASTO:
  • 340 g mąki
  • 230 g masła
  • 70 g cukru
  • 1 jajo
  • KREM:
  • 3 jaja
  • 80 g cukru
  • 70 ml mleka
  • 230 ml wody

Przygotowanie

  1. ciasto: Ubić masło z cukrem, dodać jajko, mieszać, dodać mąkę i wymieszać na jednolitą masę. Tak zrobione ciasto wstawić do lodówki na 30 min. Następnie ciastem wyłożyć foremki do babeczek. Krem: Jajka z cukrem ubić dodając mleko i wodę. Kiedy uzyskamy gładką masę krem nałożyć do ciasta w formach. Piec 25 min w temperaturze 189 st.

Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 04 listopada 2008
Myślę, że 189,4 to stanowczo za dużo, najlepiej będzie 189,2 he he, chociaż nie wiem, może to przesada...
Składniki
  • CIASTO:
  • 340 g mąki
  • 230 g masła
  • 70 g cukru
  • 1 jajo
  • KREM:
  • 3 jaja
  • 80 g cukru
  • 70 ml mleka
  • 230 ml wody
Składniki