Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1115
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1949
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 2333
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2726
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 235
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1115
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1949
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 2333
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2726
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 235
Składniki
Wymieszaj mąkę, drożdże, sól, cukier i cukier wanilinowy. Dodaj letnie mleko, roztopione masło, jajko. Mieszaj. Wyrób ciasto. Odstaw na 2 godziny.
Ciasto wyrabiaj chwilę. Podziel na 20 części. Jagody wymieszaj z cukrem. Każdą część ciasta rozpłaszcz, na środku placuszka połóż łyżkę jagód. Zaklejaj, formując bułeczki. Połóż na blasze, odstaw na pół godziny.
Piecz 20 minut w temp. 190°C. Mleko wymieszaj z cukrem i aromatem. Bułeczki posmaruj lukrem. Odstaw, by stężał.
<strong>Pani Katarzyna Cukier mieszka w Domasznie</strong>Źródło: Dobry Tydzień